Kerst 2025 Dit is trending thuis en in de restaurants.

Kerst zoals het altijd ging? Die slaan we dit jaar over.
Thuis én buiten de deur kiezen we massaal voor minder gedoe, meer gevoel en betere momenten. Geen eetmarathons, geen stijf gedekte tafels, maar eten en drinken dat klopt bij hoe we nú leven. 
Dit zijn de kersttrends die we overal zien opduiken. Aan de keukentafel. En aan tafel in de horeca.


TRENDING THUIS

1. Eén gerecht. Maar dan goed.

Geen gangenstress meer. Eén showstopper op tafel: perfect bereid, mooi geserveerd.
Denk: luxe stoof, hele vis, gevulde groente, grote schaal pasta of toch die joekel van een steak...

2. Shared maar chic

Alles in het midden. Geen opscheplepelschaamte*, wel gezelligheid.
Kerstdiner als lange tafel, geen restaurantje spelen.

*Opscheplepelschaamte!! Whoop hoe krijg ik het toch weer verzonnen he ;-) Weet jij nog wat leuke woorden? Mail ze ons! info@eindhovensrondje.nl vinden we leuk!

3. Mediterraan kerstgevoel

Zuidelijk, warm, relaxed. Olijfolie, citrus, kruiden, zeevruchten, brood om te dippen.
Weg met zwaar. Halló licht & levendig.

4. Minder alcohol, betere flessen

Niet veel. Wél goed.
Eén mooie wijn, goede bubbels, afgewisseld met alcoholvrij dat klopt. En denk niet dat ik lieg, we zien het echt everywhere! Ook in de horeca doet #alcoholvrij het damn good.

5. Desserts om te delen

Geen individueel bordje.
Eén groot dessert. Lepels erin. Klaar. En hier kun je zo'n vette dingen mee. Echt, open je Pinty (pinterest) en hopsalakiele bakken vol inspiratie voor die knaller van een toet bij jou thuis.

Wil je shoppen in Eindhovens allervetste Foodie walhalla?
Dan is Foodies in Heels op de Kleine Berg echt je bestie. Ook voor cadeaus. Geloof ons.



TRENDING AAN TAFEL IN DE RESTAURANTS

1. Vroeg kerst vieren

Lunch-kerst. Dunch-kerst. Pre-kerst borrels. De piek ligt eerder dan ooit! VEEL eerder. We zijn al weken bezig met kerstborrels everywhere. (me included!) En ja ik schuif ook steeds liever, steeds eerder aan. Ik schreef er eerder al over op ons Instagram account.  Vroeger = beter ;-) 

2. Geen vaste menu’s, wél vrijheid

Minder achtgangenverplichting. Meer keus. Meer delen. Minder stijf.
Ook in Eindhoven zien wij veel meer à la carte 'bij ons gewoon normaal' voorbij komen. En wat blijkt, daar happen we graag in. Bij deze zaken leken de reserveringen rapido binnen te komen. 

3. Kleinere gerechten, hogere kwaliteit

Bites met lef. Techniek zichtbaar, smaken helder.
Volgevreten is passé. We worden allemaal steeds beter in 'voor onszelf opkomen' en dat blijkt deze kerst. We stellen grenzen. We willen minder graag vreten. Of dat gaat lukken, zal mij benieuwen. Ik faal namelijk ieder jaar gewoon weer keihard ;-)

4. Comfortfood met een upgrade

Herkenbaar, maar slimmer.
Klassiekers met finesse, geen circus. Burger in je bek? Hopsa met een mooi kleed en mooie deco in kerstsfeer kom je er gewoon mee weg hoor. Een klassieke salade of garnalencocktail? Check! Kan en mag gewoon. Niets ouderwets aan. Kei van deze tijd.

5. Sfeer boven spektakel

Open Pinterest en de burgundy black vibes met strikken vliegen je om de oren. Geen glitter in overvloed. Wel warmte, licht, muziek die klopt en .... spelletjes. HITSTER ALERT! Haal het in huis! Vadavoooooompunten scoren als host van de avond hoor!

Wat we deze kerst vooral zien?
We willen het leuk hebben. Écht leuk.

Minder moeten. Meer delen.
Meer lachen. Meer blijven hangen omdat het gezellig is, niet omdat het zo hoort.

Of je nu thuis een joekel van een schaal op tafel zet, of vroeg piekt met bites en wijn in de stad:
kerst 2025 draait om sfeer, niet om schema’s. Doe het op jouw manier. Met lef. Met smaak. Met mensen die je graag ziet.

Of onbekende!
Want iemand uitnodigen waarvan je weet dat die eenzaam is, is OOK KNEITERHIP!