For Sale: te koop in Eindhoven...
TIKTAK TIKTAK! Sommige keukens staan even stil, basta tijd voor nieuws.
En dat willen we! We willen geen dertien-in-een-dozijnconcepten meer... Snel doorlezen, dan spot je welke zaken te koop staan in Eindhoven.

Foto is door ons gemaakt bij Manca Veldhoven en die staat NIET te koop! Sterker nog ga er gerust eens naar toe!
Lekker, al die noodles en fried chicken, maar bezoeken we ze massaal? Zien we door de bomen het boske nog?
Indian food is ook zo’n voorbeeld van een logische golf in de Lichtstad. Internationale keuken, passend bij een internationale stad... Maar elke hype kent een kantelpunt. Als het aanbod sneller groeit dan het publiek, blijft niet alles overeind. En dan blijft de vraag: welke zaken hebben genoeg eigen smoel om te blijven? Welke hebben een ziel.
Nog een “shared dining met wereldse invloeden”? Eindhoven prikt erdoorheen. Snel! Weg!
We willen menselijkheid!
Geloof me, minder is meer. Geen loeilange menukaarten, gewoon enkele gerechten: GOED. Iets anders! Niet alleen maar bistro - bistro - bistro. Niet alleen raakt de gast ervan vermoeid, je maakt elkaar ook kapot.
En heus ik ben gek op bistro's hoor, maar Eindje heeft er nu wel genoeg toch ;-)
Anyway TIKTAK! TIKTAK!
Eindhoven verandert continu. En waar iets stopt, kan ook iets verrassends beginnen. Waar deuren sluiten, kunnen ze ook weer openen. Deze week volgt een post met recent geopende zaken. Want zo snel gaat het echt.
FOR SALE, VOOR NU:
Deze Eindhovense horecazaken staan momenteel in ieder geval 'out in the open' te koop:
• Traiteur Dona Rosa
• Saigon Kitchen
• Crepe Shack (Kruisstraat)
• Yuzu Streetfood (Str’eat)
• Kafee Kix
• Restaurant The City (Willemstraat)
• Worldkitchen by Shiran
• Cocktailbar Twist
Staat er meer te koop? ABSOLUUT!
Maar enkele nog stillekes. Echte interesse? Wil je iets openen? Dan beveel ik je Charles Nix van Hormax Makelaardij aan. Voor ondernemers, chefs en conceptdenkers is dit zo’n moment waarop ideeën weer mogen stromen. Nieuwe smaken, andere openingstijden, slimmere formules, meer beleving of juist eenvoud terug op het bord?
Wij zijn vooral benieuwd: wat zou jij hier willen zien?